Unihäiriöt, stressi ja kiputilat

 

Jokin on vialla, mutta mikä?

Uniongelmat, stressi ja monet selittämättömät kivut johtuvat elimistössämme olevasta epätasapainosta. Tasapainon hakemiseen on kehitetty uusi turvallinen hoitomuoto Neurosonic, jolla korjataan stressitilan aiheuttamaa epätasapainoa kehossa.

Menetelmää käytetään täydentävänä hoitomuotona yksityissektorilla mm. fysioterapiassa, työterveydessä, mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa, kehitysvammakuntoutuksessa ja ikäihmisten hoidossa. Käyttäjinä on laaja kirjo ammattilaisia lääkäreistä fysioterapeutteihin, työterveyshoitajiin ja hierojiin.

Hoitoa käytetään eri tyyppisten kipujen lievitykseen, neurologiseen kuntoutukseen, toimintakyvyn edistämiseen, unihäiriöihin, rentoutumiseen, ahdistuneisuuden ja jännityksen lievitykseen, lihasjännitysten lievitykseen, päänsärkyjen ja migreenin lievitykseen, puutumiseen, turvotuksiin ja moniin muihin oireisiin.

Unihäiriöt

Ihmisen nukkumista säätelee monimutkainen kemia. Kun elimistön kemiat ovat sekaisin, myös nukkuminen ja nukahtaminen ovat vaikeaa. Neurosonicin matalataajuusvärähtely saa aineenvaihdunnan ja verenkierron toimimaan. Samalla keho ja lihakset rentoutuvat ja jännittyneisyys lieventyy. Oleellista hoidossa on alentaa kehon stressitasoa ja nukkumista häiritsevien hormonien tuotantoa. Näin voidaan helpottaa nukahtamista, vaikuttaa unessa pysymiseen ja vähentää yöllisiä heräämisiä. Uni muuttuu palauttavaksi ja syvän unen jaksot sekä REM-uni lisäävät virkeyttä.

Tehtyjen tutkimusten ja käytännön kokemusten mukaan noin 80 % hoitoa käyttävistä hyötyy merkittävästi jo 1 – 5 hoitokerralla ja saa apua unihäiriöihinsä Neurosonic-menetelmän avulla. Tutkimuksista voit lukea lisää täältä.

Kipu

Stressikipu on seurausta pitkittyneen stressin aiheuttamasta lihasjännityksestä ja muutoksista keskushermoston toiminnassa. Tällaisille kivuille on tyypillistä, että niille ei löydy selittävää fysiologista vikaa tutkimuksista huolimatta. Neurosonic-menetelmän vaikutus perustuu matalataajuusvärähtelyyn. Kun koko kehomme värähtelee, se pakottaa lihakset ja kehon rentoutumaan tahdosta riippumatta. Vaikutus on välitön. Menetelmällä vaikutetaan autonomiseen hermostoon ja erityisesti sympaattisen toiminnan väheneminen lievittää kipua.

Stressi

Stressitilassa ihmisen elimistö ei toimi normaalilla tavalla. Keholle pitkittynyt stressi on aina uhka, jolloin se asettuu ”taistele tai pakene”-tilaan. Koemme stressin mielessämme psyykkisenä ahdistuksena, pelkoina, masennusoireina tai unettomuutena, emmekä välttämättä ajattele, että stressi onkin elimistössämme jylläävä fysiologinen epätasapaino. Stressi voi aiheuttaa meille epämääräisiä tai selittämättömiä psykofyysisiä kipuja, outoja särkyjä tai pakko-oireita, jotka koetaan psyykkisinä ilmiöinä.

Palautuminen

Kaikki, joilla on kokemusta kovasta treenistä tietävät, että keho käy ylikierroksilla urheilusuorituksen jälkeen. Ylivire tuntuu fyysisenä rasituksena kehossa, lihasjännityksenä, levottomuutena ja mahdollisesti myös ajatuskarusellina, jota on vaikea katkaista.

Kenelle värähtelyhoito ei sovi?

Neurosonic on yleensä riskitön ja turvallinen rentoutusmuoto. On kuitenkin tilanteita, jolloin sitä ei kannata käyttää.  Jos Sinulla on jokin seuraavista, älä käytä laitetta:

  • Akuutti tulehdustila
  • Flunssa ja kuume
  • Raskaus
  • Välilevyn pullistumat akuutissa vaiheessa
  • Sydämentahdistin
  • Jos olet ottanut rokotuksen, älä käytä samana päivänä.

Tutustu uuteen hoitomuotoon tästä videosta:

Lue lisää hoidoista >>